Eigen pijngeschiedenis

Mijn verhaal begint in 2007…

Het is eind mei, Wiebe gaat met een aantal fietsvrienden nog een weekje naar de Mt. Ventoux. Zijn favoriete berg, die hij meer dan 30 keer heeft op gefietst. Volgende week wordt hij geopereerd. Er wordt een BHR prothese, een sportheup prothese in zijn heup geplaatst. Na intensieve fietstochten kwam hij steeds meer kreupel van de fiets. Hij vond het tijd om te onderzoeken wat er aan gedaan kon worden. Een profwielrenner reed op topniveau met zo’n heup. Dus besloot hij ook de prothese te laten plaatsen. En dan gaat het mis. Een dag na de operatie kreeg hij te horen dat in zijn heup 2 niet bij elkaar horende onderdelen geplaatst waren en dat het niet te herstellen was. Een revisie was nodig en op zijn 50ste levensjaar had hij al 2 keer een prothese in gekregen. Daarna begon het afglijden, hij had veel pijn, veel ontstekingen en na 3 jaar was een nieuwe revisie nodig. Een uitgebalanceerd plan werd door het orthopedisch team van het Radboud ziekenhuis gemaakt. Maar weer kreeg hij slecht nieuws, er was veel bot verloren gegaan, met donorbot, ingewikkelde constructies is de heup gereviseerd. Zijn revalidatietraject verliep moeizaam, eerst maanden in een ziekenhuisbed, een jaar in dagbehandeling in het revalidatiecentrum Reade in Amsterdam. Leren omgaan met dagelijks hoge pijn. De bestaande zekerheden waren weggevallen, hij was diep afgegleden in een negatieve spiraal.

OMGAAN MET PIJN VOOR JOU

Van pijnmeester tot Wim Hof instructeur

Een kantelpunt in mijn leven ontstond doordat in 2007 een medische fout gemaakt is bij het plaatsen van een kunstheup. Er volgden meerdere operaties en ik kampte met permanente pijn en fysieke beperkingen. In 2015 werd ik gevolgd door een documentaire maker die 6 mensen met chronische pijn filmde.

”Pijn is een complex fenomeen! En leven met pijn is een ingewikkeld proces”

Na verschillende behandelingen om de pijn te verminderen, zowel alternatief als regulier kwam ik via deze documentaire maker in contact met de Wim Hof Methode. Hij vroeg mij om te onderzoeken of de WHM een gunstig effect zou kunnen hebben voor mensen met chronische pijn.
De workshop in de Jordaan was inspirerend en Wim Hof nodigde mij uit om naar de winterreis in Polen te gaan. Deze week veranderde mijn leven. De bevlogenheid van Wim, zijn visie en overtuiging gaven mij inzichten en vaardigheden om ondanks pijn en beperkingen de kwaliteit van mijn leven sterk te verbeteren.
Vanuit mijn trainingsachtergrond was de stap naar de instructeursopleiding van Wim Hof snel gezet. Ik wilde de WHM gaan uitdragen en een bijdrage leveren aan het verbeteren van gezondheid.
De WHM wordt steeds breder in de samenleving toegepast. Medisch onderzoek en wetenschap heeft aangetoond dat de methode van Wim Hof een grote invloed heeft op het versterken van de algehele gezondheid en een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van specifieke gezondheidsklachten.

Chat openen
Hulp nodig ?