Leven met chronische pijn

Chronische pijn

Ongeveer 2 miljoen mensen in Nederland kampen dagelijks met chronische pijn. Iedere dag leven met hoge pijn, in een negatieve spiraal terecht komen en vastlopen. Pijn en beperkt zijn, medicatie slikken, naar de pijnpoli, blokkades of injecties, zoeken in het alternatieve circuit, het zijn allemaal logische stappen. Iedereen is op zoek naar pijnverlichting. En dan veroorzaakt chronische pijn ook nog eens psychisch leed, de emotionele huishouding is verstoord, depressieve klachten liggen op de loer en door de pijn en beperkingen staan nog een aantal pijlers onder druk.

De week van de pijn

In de week van de pijn ging de film ”Leven met chronische pijn” in première Documentairemaker Pim Giel verfilmde onder andere het verhaal van Wiebe Otten. In de Week van de Pijn op Radio EenVandaag een gesprek met beiden.

Beluister hier een fragment op Radio NPO1

Wiebe Otten leeft al meer dan 10 jaar met chronische pijn. Pijn die zo ernstig is, dat hij op een gegeven moment alleen nog maar kon denken aan de dood.

Verschillende therapieën verder weet hij inmiddels hoe hij zijn leven zelfs mét pijn dragelijk houdt. Dat wil zeggen, het grootste gedeelte van de tijd. Documentairemaker Pim Giel verfilmde zijn verhaal. In de Week van de Pijn op Radio EenVandaag een gesprek met beiden.

Leven met pijn

Leven met pijn is moeilijk, omgaan met permanente pijn is niet gemakkelijk. Het vraagt kennis en inzicht, maar vooral ook bereidheid om blinde vlekken en valkuilen op te sporen en dan de discipline om dagelijks ademhalingstechnieken, koude training, mindset oefeningen te doen en je levensstijl aan te passen.

Training & Workshops

De inhoud van de trainingen/workshops gaan over kennis over het pijnsysteem en hoe je pijn kunt beïnvloeden. De kern is dat je regie over pijn kunt krijgen, en door ademhaling, koude en vooral mindset je de fysiologie kunt beïnvloeden, pijn kunt ontkoppelen van de emoties en de kwaliteit van leven kunt versterken.

De training

In de trainingen leer je invloed uit te oefenen op een aantal fysiologische mechanismen, zoals;

Het stresssysteemHet hormoonsysteem Het pijnsysteemHet immuunsysteemHet cardio vasculaire systeem

De vaste onderdelen in de trainingen zijn;

– Verschillende ademhalingstechnieken; – Basisademhaling lemniscaat – Wim Hof Ademhaling – Specifieke ademhalingstechnieken op pijnreductie – Fysieke oefeningen, lenigheid, ontspanning en kracht toename – Mindfulness en meditatie oefeningen – Koude training – Persoonlijk ontwikkelingsplan – Coaching en reflectie – Evaluatie

trailer ”om gek van de worden”

Wie er geen last van heeft, kan zich bijna niet voorstellen hoe het is om altijd pijn te hebben. En dat is maar goed ook, want chronische pijn is soms om gek van te worden. Je hebt er niet alleen lichamelijk last van, het heeft ook een grote invloed op relaties, het gezin, vriendschappen en werk. Doordat chronische pijn niet als ‘ziekte’ wordt erkend maar als symptoom, wordt te makkelijk over het hoofd gezien dat dit in Nederland een veelvoorkomende oorzaak van menselijk leed is en bovendien een van de grootste kostenposten is van de zorg.

Chat openen
Hulp nodig ?